Voorbij aan Horizonten Het internet viert een geboorte!

Een gloednieuwe site over kunst, duurzaamheid, leven en de transitie naar een plezante, vrije en onverwoestbare samenleving werd in de startblokken gezet. En wat dit nieuws nog beter maakt: je hebt de webstek al gevonden!

"Here is to the crazy ones" - "Let's be realistic and do the impossible - Che Guevara"rebel::art by Simon Deraeck and Timothy De Rycke

ART13.be is de thuisbasis van een kersverse socio-culturele non-profit met bergen potentie om het leven een beetje mooier en onze samenleving een beetje minder zuur te maken. De mensheid kunnen we niet veranderen, toch niet op z’n geheel, maar als we compromisloos de verandering vertegenwoordigen die we in de wereld willen zien, beïnvloeden we ongetwijfeld het perspectief van velen en wie weet, misschien zetten zij dan ook een punt achter compromitteren.

Kijkend naar de wereld vandaag, zien we teveel onheil en ellende. Oplossingen zullen we niet vinden, tenzij we ze ver gaan zoeken: ver voorbij de contouren van onze kapitalistische samenleving, ver voorbij de horizonten van ons bewustzijn en ver voorbij de mensheid zoals we onszelf nu kennen, vandaag.

Voorbij horizonten: Verwaarloosde Schat

ART:13 droomt van een wereld waarin mensen ruimte bij de vleet hebben voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Fantasie is een creatieve kracht. Alles wat de mens produceert is een uitvindsel van de geest: een fantasie die uitgroeide tot realiteit. Fantasie wordt doorgaans vrij onecht geacht en niet au sérieux genomen, maar we zijn ervan afhankelijk om beter te bedenken.

Fantasie is een schat, die elke mens in zich draagt, maar onverbiddelijk verwaarloosd wordt. We zien onze wereld strompelen en struikelen en toch lijkt slechts een kleine minderheid over voldoende verbeeldingskracht te beschikken om zich beter in te beelden. Maar hoe moeilijk kan het zijn? Beter dan vervuiling? Beter dan kernrampen? Beter dan machtsmisbruik? Hoe moeilijk kan dit zijn?

Voorbij horizonten: Som van Reflectie

beyond horizons of consciousnessOnze samenleving is een werk dat steeds in uitvoering is en verandering zal steeds bij ons beginnen: bij iemand, om het even waar, die een verschil maakt. ART:13 wil dat verandering tot een goeie gewoonte wordt, een mensending.

De verandering in onze wereld is een reflectie van de verandering in ieder van ons, 7 miljard mensjes op de prachtige planeet Aarde. Verandering in gemeenten reflecteert de verandering in de harten van de bewoners. Elke gemeenschap weerspiegelt steeds zijn leden.

Iedereen verandert de wereld, of niet, bij elke te nemen beslissing. Vandaag schilderen we de glimlach op morgen. Elke smile telt.

Voorbij horizonten: Love your City, Make it Pretty

Samenwerking, wisselwerking en solidariteit zijn paden die ons uit de chaos kunnen leiden, waarin we geboren werden. Moest iedereen de eigen talenten benutten om de wereld een klein beetje beter te maken, dan is een betere wereld nog slechts een kwestie van tijd, doorzetting en geduld. Dit is de gedachte achter ART:13. En het maakt het citaat van Gandhi: “Je moet zelf de verandering zijn, die je in de wereld wil zien,” tot een streven, een aanmoediging en een gids.

Voorbij horizonten: Eco::Art Collective

ART:13 wordt volgende zomer gelanceerd als een kunstencollectief dat niet enkel duurzame kunst wil maken, ART:13 wil ook kunst duurzaam maken en roept op tot de transitie naar een waarde(n)volle samenleving.

Het collectief gaat klein van start in Gent, maar is alvast van plan om zich te ontpoppen tot een eco::art collective in de breedste zin van het woord. ART:13 ontwikkelt een aanbod voor wie graag kunst beleeft en proeft, zowel als voor kunstenaars en organisaties die eco-art willen maken, of in de kijker zetten.

ART:13 gaat in de zomer van 2014 officieel van start. Meer nieuws volgt via deze website. Schrijf alvast in op ons nieuws en kom geregeld even terug, want deze site is in volle opbouw. Feedback bijzonder gewaardeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉😏😌😊☺️😋😛😜😝😃😄😂😅😆😇😎😍😘😐😒😕😡😩😰😭😬😠😤😯😲😱😳😴😵😷😈😸😹😺😻😼😽😾😿🙀💩💀👽👾👍👎👌✌️👀👅💋🌻🍀🍄🐣🐦🐧🐘🐗🙈🙉🙊🐲🐸🐳🐬🐙🐟🐌🐛🐝🐞⚡️🔥☀️🌈🎉💫💥❤️‍💜💛💚💙💔🎶🎧🎬🎯🚀📌📣💤💭