city::art Love your city, make it pretty

Wie geluk heeft vindt her en der mooie plekjes en gezellige stekjes in zijn gemeente, maar over het algemeen zijn onze straten, lanen en pleinen kil, oersaai en archielelijk. Er leeft niks. Er bruist niks. Er gebeurt niks. Er is te weinig ruimte voor creativiteit. Dit laat zich voelen in onze hele samenleving. De sfeer is bikkelhard, de geest afgestompt en het hart lijkt van beton.

CITY::ART soon in your town

ART:13 is dan ook een gedreven pleitbezorger voor meer kunst en voor meer ruimte voor creativiteit in steden: geen standbeeld, levensloos te midden van elk plein, althans toch niet noodzakelijk, wel bruisende kunst, duurzame kunst, levende kunst, vergankelijke kunst, kunst die inspireert, die doet zien en die blij maakt, en kunst ook, die uitnodigt tot meer.
Onder het motto ‘Love your city, make it pretty‘ zet ART:13 initiatieven op touw, die bijdragen tot meer kunst, tot meer ruimte voor creativiteit en tot mooie, vriendelijke en eco-artsitieke steden en gemeenten.
Wij zijn overtuigd dat meer ruimte voor kunst en creativiteit een stad en haar bewoners volop ten goed komt. Kunst zorgt niet enkel voor een rijkere beleving, het leert je niet enkel kijken en zien, het is ook een uitlaatklep: expressie die soms niet in woorden kan worden gevat. En dat lijkt niet onbelangrijk, in een samenleving.