ART:13 eco-art collectief

ART:13 is een kunstencollectief dat de wereld wil beroeren met eco-art: kunst met liefde voor leven, kunst die zintuigen streelt en gedachten prikkelt, duurzame kunst die inspireert en die aanzet tot bewust worden.

ART:13 - mirror & sand mix

waarom?

De nood aan duurzaam samenleven, is torenhoog. Onze samenleving kan er ook maar beter leuk uitzien, gezellig zijn, af en toe aangenaam verrassen en vooral ook inspireren. Dit is de taak van de creatieve geesten onder ons, van de kunstenaars: de échte ‘kleurlingen’, wiens verbeelding de reeds gematerialiseerde realiteit hartelijk overtreft. Het is weliswaar aan de samenleving om daar de nodige ruimte voor te voorzien. En die ontbreekt.

wat?

ART:13 wil zich ontpoppen tot een eco-art collectief in de breedste zin van het woord: een non-profit die niet enkel de uitdaging aangaat om duurzame kunst te maken en om kunst duurzaam te maken, ART:13 bundelt ook krachten tot ver voorbij cultuurgrenzen rond de transitie naar een vrije, plezante, inspirerende en eco-artistieke samenleving, waarin mens en leven opnieuw centraal worden gezet. Daar waar kunst en duurzaamheid de speerpunten zijn, vormen vrijheid, wisselwerking en solidariteit de rode draad door het collectief.